Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Oranžové pitíčko s mrkví

Tenhle salát v tekuté podobě je nejen dobrý, ale i superzdravý. Vaření se nelekejte, karoten se líp vstřebá z tepelně upravené mrkve.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
PT20M
Vaření 0:20
Nápoj

Ingredience

    • 800 g mrkve
    • 1 lžička anýzu
    • 2 tobolky badyánu
    • 1 lžička medu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • kousek zázvoru, prolisovaný a přecezený (takže spíš jen šťáva)
    • 10 lístků čerstvé majoránky nebo oregana

Příprava jídla

Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka, omyjte a dejte na 15–20 minut vařit do litru osolené vody spolu s anýzem a badyánem. Vyjměte badyán. Odstavte, přidejte ostatní suroviny a promixujte tyčovým mixérem nebo přelijte do stolního mixéru a rozmixujte v něm. Vychlaďte a podávejte zastudena.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Sendvič s avokádem, ředkvičkami a kozím sýrem

Banh Mi sendvič

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Pudinkový dezert s karamelem a banány

Kari kuře s cizrnou a raitou

Růžový melounový nápoj

Zelený tekutý salát s cuketami

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Přidat komentář