Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky po asijsku

Nakupte si cizokrajné koření a s chutí do toho! Tahle orientální delikatesa totiž spolehlivě dodá šťávu každému mejdanu.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 20 kuliček
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce medu
    • 3 lžíce rybí omáčky
    • 450 g mletého vepřového masa
    • 4 jemně pokrájené jarní cibulky
    • 1 malý stroužek česneku, prolisovaný
    • 2 lžičky nasekané čerstvé citronely (v zimě se objevuje v supermarketech a prodává se i naložená – například ta od firmy Thai Choice stojí kolem 40 Kč)
    • 1 lžičku kukuřičné moučky
    • 1 lžíci jemně nasekané čerstvé máty
    • 2 lžíce jemně nasekaného koriandru
    • olej (nejlépe olivový) na smažení
    • sůl a pepř

    Na orientální omáčku:

    • 1 lžičku sekaného čerstvého koriandru
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
    • 2 lžíce limetkové šťávy
    • 2 lžíce sójové omáčky (nejlépe light)
    • 1 lžičku sezamového oleje

     

Příprava jídla

1. Nejdřív si připravte základ na kuličky. Med mírně zahřejte na pánvi, přidejte k němu rybí omáčku a umíchejte sirup. Nechte vychladnout.

2. Maso a základ smíchejte v míse se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Promíchejte, osolte a opepřete. Vytvarujte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu a asi na dvacet minut je uložte do lednice. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku, a tu pak odložte stranou.

3. Pokapejte kuličky olejem a smažte je ze všech stran tři až čtyři minuty. Servírujte s omáčkou. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.64
Obrazek uzivatele
Udelali jsme kulicky i s omackou na mejdanek a byly naprosto vynikajici...z casovych duvodu jsme je pekli v troube na plechu (delali jsme 2nasobne mnozstvi) a byly i tak dokonale...exotika v kazdem coulu! Rychlovka, ktera udela na kazdeho dojem :-)

Přidat komentář