OBCHOD

Cappuccino s ricottou

Nebojte se nezvyklého spojení a ochutnejte chladivý krém v podobě, v jaké by ho připravil pravý Ital. Italové jsou totiž známí svou láskou k dobré kávě, a právě kávová příchuť je tou první, která je napadne (hned po vanilkové) při výrobě zmrzliny, jogurtu, pudinku či třeba mléčného koktejlu.

Vydání: 2013/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
Pohár Italská

Ingredience

    • 400 g měkké kvalitní ricotty
    • 130 g moučkového cukru
    • 10 g instantní kávy
    • 100 g řeckého jogurtu
    • 200 ml mléka
    • kakao holandského typu nebo mletá skořice na posypání

Příprava jídla

1 Instantní kávu rozmíchejte ve 3 lžících vroucí vody. Prošlehejte ji s ricottou a moučkovým cukrem, až získáte nadýchaný krém. Přimíchejte jogurt a rozdělte do 4 sklenic. Dejte na 30 minut do mrazáku. V přístroji na cappuccino nebo k tomu určenou metličkou vyrobte mléčnou pěnu. Rozdělte ji na kávový krém a poprašte kakaem nebo skořicí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávový nanuk

Ledová káva s javorovým sirupem

Lutyšská káva

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Sicilská granita

Kávové osvěžení

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář