Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Tenhle rychlý a pestrobarevný recept inspirovala stylem přípravy nápaditá čínská kuchyně. Připravujte stylově ve woku...

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Smažení 0:08
Asijská

Ingredience

    • 500 g nakrájených krůtích prsou
    • 70 ml meruňkové zavařeniny
    • 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžičky škrobové moučky (maizena)
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžíce jemného rostlinného oleje
    • 1 nasekaný stroužek česneku
    • 1cm kousek čerstvého zázvoru, nasekaný
    • 1 pokrájenou červenou papriku
    • 1 hrnek zeleného hrášku
    • 2 mrkve nakrájené na sirky
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 nakrájené jarní cibulky
    • hrst pražených oříšků kešu

Příprava jídla

1. V silnostěnné velké pánvi, kastrolu nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm ze všech stran osmahněte kousky masa; stačí tři až čtyři minuty. Vyjměte a dejte stranou.

2. Vsypte do pánve česnek, zázvor a zeleninu kromě cibulky. Dvě minuty je za stálého míchání smažte, pak k nim přihoďte maso a vše zalijte omáčkou ze zavařeniny, ovocných šťáv, hořčice a škrobu. Povařte minutu, jen aby omáčka zhoustla. Na závěr jídlo posypte oříšky a cibulkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

Medová křidýlka na zázvoru

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.17

Přidat komentář