Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z červené čočky

Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkotvorné role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však křehčí; vaření trvá jen pár minut.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
139 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce panenského olivového oleje (nejlépe v kvalitě bio)
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou nadrobno
    • 200 g červené čočky, například Biolinie, 500 g zhruba za 37 Kč, i v supermarketech
    • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
    • špetku mletého koriandru

    Na ozdobu a dochucení:

    • nasekané lístky čerstvého koriandru nebo jinou bylinku
    • sůl nebo atlantské koření (viz Tip) a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu, případně trochu šťávy na dochucení

     

Příprava jídla

1. Na oleji v hrnci osmahněte cibulku a mletý koriandr. Vsypte propláchnutou čočku a zalijte ji vodou nebo vývarem.

2. Uveďte do varu, pak plamen stáhněte a vše asi čtvrthodinku povařte. Čočka se varem částečně rozpadne a polévku přirozeně zahustí. Jakmile je čočka měkká, už polévku jenom dochuťte, ozdobte zelenými lístky i proužky citronové kůry, případně trochou šťávy.

Dvojice tipů
■ Atlantské koření, specialita bioprodejen, je směsí mořské soli, tří druhů pepře, koriandru a mořských řas.

■ Ozdobte polévku trochou másla, které jste rozetřeli s mletými mandlemi, a několika praženými mandlemi. Úžasné!

Další recept na polévku z červené čočky naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické hody

Indické hody

Špaldové halušky se zelím a špekem

Bulgurový salát s tofunézou

Čokoládová buchta se švestkami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.72
Obrazek uzivatele
Aby byla polévka hustější, musela jsem dát více čočky (cca 300 g). Jinak je polévka výborná, vřele doporučuji :)
Obrazek uzivatele
Polévka je velmi chutná.

Přidat komentář