Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba ve sladkokyselé omáčce

Příprava je vcelku snadná. Těšte se na pestrý chuťový zážitek, zvlášť pro Středoevropana poměrně ne­zvyklý.
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce středně pálivé kari pasty
    • 1 velkou cibuli, rozpůlenou a nakrájenou na plátky
    • 1 červenou papriku, očištěnou, zbavenou semínek a nakrájenou na proužky
    • svazek opláchnutého čerstvého koriandru (běžně k mání u stánkových prodejců); stonky a lístky oddělte
    • 400 ml kokosového mléka (konzerva)
    • hrst sušených meruněk, dýně, manga nebo papáji, namočené ve vlažné vodě a nakrájené na tenké plátky (dostanete například u prodejců oříšků)
    • 700 g filetů z pevné bělomasé ryby, nakrájených na větší kousky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Kari pastu dejte do kastrolu, rozehřejte ji, pak vložte cibuli a společně opékejte asi tři minuty. Přidejte papriku a nasekané stonky koriandru a smažte další dvě minuty. Přilijte kokosové mléko, sušené ovoce a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a mírně povařte zhruba pět minut, aby omáčka zhoustla.

2. Vložte kousky ryby a všechno povařte osm až deset minut, dokud se ryba nezačne dělit na kousky. Potom jídlo už jenom posypte lístky koriandru a podávejte. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo chlebové placky.

Něco pro vegetariány

Rybu nahraďte kousky zeleniny, třeba dýní nebo bramborami. Duste zhruba čtvrt hodiny, aby byla zelenina pěkně měkká.

Kouzelná přísada
Díky Balti kari pastě značky Simtom bude ryba pálivá tak akorát. Koupíte ji zhruba za 99 Kč v Tescu či Hypernově.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.13

Přidat komentář