Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

Svěží chuť a zářivé barvy jara k vám do kuchyně vnese tenhle úžasný recept.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Italská

Ingredience

    • 400 g nakrájených krůtích prsou
    • 500 g těstovin, nejlépe širších nudlí fettuccine, uvařených podle návodu
    • 4 vejce, rozklepnutá
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 středně velké cibule, pokrájené
    • 1 červenou papriku, na drobné kostičky
    • 50 ml bílého vína
    • 100 ml drůbežího vývaru
    • 250 ml dvanáctiprocentní smetany
    • roketu, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Do kastrůlku s mírně vroucí osolenou vodou s trochou octa nechte po jednom sklouznout vejce. Bílek přehrňte přes žloutek a povařte, až bílek ztuhne. Vyjměte.

2. Ve velké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte kousky masa; vyjměte je a osmažte cibuli a papriku. Zalijte vývarem, vínem i smetanou a povařte do zhoustnutí. Porce těstovin s masem a omáčkou doplňte roketou i osoleným a opepřeným vejcem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medová křidýlka na zázvoru

Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.16

Přidat komentář