Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Středomořský cizrnový salát

O šíření slávy cizrny se stará i Jamie Oliver, který ji často používá – zřejmě inspirován svou oblíbenou italskou kuchyní. V Itálii se cizrně říká ‚ceci‘, vaří se na mnoho způsobů, a jak je vidět, zářivou roli dokáže sehrát i v báječném salátu.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát Italská

Ingredience

    • 1 červenou cibuli
    • 1–2 čerstvé chilli papričky
    • 2–3 zralá rajčata
    • 300 g vařené nebo konzervované cizrny
    • hrst lístků máty a bazalky, natrhaných
    • 200 g rozdrobené fety či balkánského sýra

    Na zálivku:

    • 100 g vařené nebo konzervované cizrny
    • šťávu z 1 a 1/2 citronu
    • 5 lžic extra panenského olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Sto gramů vařené cizrny rozmixujte s citronovou šťávou a olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Získáte tak pikantní, hladkou, krémovou zálivku.

2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte.

3. V míse smíchejte zbytek zcezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte buď zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrnový hummus

Dušená cizrna s uzeným

Citronovo-cizrnový koláč

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pro milovniky cizrny posilam recept na salat, ktery delaji ve Spanelsku. Tam je cizrna take velmi oblibena, ostatne typicke madridske jidlo Cocido je z cizrny. Suroviny potrebne na salat jsou, krome cizrny, rajcata, vejce, tunak, cibule. Nakrajime vse na kousky, smichame, pridame olivovy olej, ocet, sul a cerstve namlety pepr. Aprovecha !
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.87
Obrazek uzivatele
Tenhle salát prezentovala v jednom ze svých TV pořadů Nigella Lawson. Velmi jsme si ho oblíbili, důvtipná cizrnová zálivka jej ozvláštňuje a je opravdu vynikající.

Přidat komentář