Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nové brambory s fazolkami a řeřichou

Nejlíp si je vychutnáte, když je uvaříte přímo před podáváním
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-20 minut
P

Ingredience

    • 1 kg drobných nových brambor
    • 250 g zelených fazolových lusků
    • řeřichu podle chuti

    Na zálivku:
    • 1 malý stroužek česneku, rozdrcený
    • 1 lžíci červeného vinného octa
    • 1 lžičku dijonské hořčice
    • 3 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1. Vydrhnuté brambory vařte čtvrt hodiny, na posledních deset minut k nim přidejte očištěné a pokrájené fazolové lusky. Až budou hotové, slijte je a trochu zchlaďte studenou tekoucí vodou, nebo je nechte jednoduše vychladnout, máte-li čas.

2. Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte ji s vlažnou zeleninou a bramborami. Těsně před podáváním směs posypte řeřichou.

Komu se nelení…
Na vlhké vatě vám řeřicha poroste celý rok. Stojí za to ji pěs­tovat hlavně v zimě a v předjaří, když je ,zeleného‘ málo. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.58

Přidat komentář