Nové brambory jsou super samy o sobě. S hebkým máslem, osvěžujícím tvarohem a pikantní pažitkou si ale opravdu rozumějí! Vařené brambory s tvarohem jsou skromným jídlem za pár korun – tvaroh zasytí a pažitka dodá patřičnou svěžest. Pokud chcete toto jídlo z pohádky vylepšit, přidejte ještě osmaženou slaninu.
Suroviny
brambory nové
1
kg
omyté, se slupkou
tvaroh měkký
300
g
nebo žervé či lučina
pažitka
1
hrst
jemně sekaná + na ozdobení
sůl
máslo
200
g
k podávání
sůl mořská
hrubá, k podávání
Postup
1
Omyté brambory povařte dvanáct až patnáct minut tak, aby zůstaly ještě trochu pevné.
2
Tvaroh utřete s trochou soli a sekanou pažitkou a servírujte s bramborami. Máslo podávejte zvlášť.
Variace
Brambory můžete také rozpůlit, lehce zakapat olejem a upéct na plechu (asi půl hodiny při 200 °C). Tvaroh s pažitkou podávejte zvlášť v misce.