Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelenina v páře

Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako příloha, ale pokud ji doplníte třeba uzeným tofu, získáte výborné hlavní jídlo.
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 1–2 karotky (velké rozkrájejte na špalíčky)
    • 1–2 pastináky, tuříny nebo kořenové petržele, nakrájené na klínky
    • 1 lžíci suchého sherry
    • 2 lžičky sójové omáčky
    • 1 středně velkou cuketu, nakrájenou
    • na centimetrové plátky
    • 4–6 výhonků chřestu
    • 3 čerstvé houby, například šitaké
    • 25 g másla
    • 2 jarní cibulky, velmi jemně nasekané
    • případně 100 g uzeného tofu, nakrájeného
    • na kostičky

Příprava jídla

1. V ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák (nebo tuřín či petržel). Zeleninu zakápněte sherry a sójovou omáčkou.

2. V hrnci uveďte do varu tolik vody, aby sahala lehce pod pařák. Ten pak vložte do hrnce a postavte do něj misku. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte v páře čtyři až pět minut.

3. Do misky přidejte cuketu, chřest a houby, promíchejte, posázejte kousky másla a posypte sekanou cibulkou. Přikryjte a ještě tři minuty vařte.

4. Pokud chcete použít tofu, přidejte ho a povařte ještě dvě minuty. Potom misku vyjměte, všechno znovu lehce promíchejte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.25

Přidat komentář