Kuřecí prsíčka získají touto úpravou šmrnc a výraznou chuť. Bonus: máte ,splněnu‘ jednu dávku zeleniny.
Suroviny
celer
1
ks
menší kusm oloupaný a nakrájený na drobno
kedlubna
400
g
oloupaná a nakrájená na kousky, lze nahradit tuřínem
brambory
2
ks
větší kusy, oloupané a nakrájené na cca 2 cm kousky
petržel
2
ks
středně velké, očištěné a podélně a nakrájené na plátky
česnek
2
stroužky
olivový olej
2
PL
kmín
1
ČL
drcený
šalvěj
lístky
čerstvá, lze použít i sušenou
kuřecí prsa
4
ks
bez kůže a kosti
prosciutto
4
plátky
lze nahradit anglickou slaninou
pepř
čerstvě mletý
sůl
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Celer, kedlubny, brambory, petržel a česnek rozprostřete do pekáčku. Zakapejte olejem, poprašte kmínem, solí a pepřem. Promíchejte tak, aby se kousky zeleniny a brambor obalily olejem. Vložte na mřížku do horní části trouby a pečte půl hodiny.
2
Mezitím dejte na každý kousek kuřete trochu šalvěje a pevně maso obalte plátkem slaniny nebo pršutu.
3
Vyjměte pekáč z trouby, promíchejte zeleninu a navrch položte maso. Pečte ještě půl hodiny.
Obměna:
Jiná ,podestýlka a kozí sýr: Kuře můžete péct také na ,podkladu z cibule, paprik a cukety, které nahradí kořenovou zeleninu. Slaninu je možné vynechat. Ve vegetariánské verzi nahraďte kuře silnými plátky kozího sýra.
Pro zdraví:
Celer má pověst afrodiziaka, navíc čistí ledvinya lehce odvodňuje. Listy obsahují mnohem víc vitaminů a minerálů než bulvy.
Obměna:
Jiná ,podestýlka a kozí sýr: Kuře můžete péct také na ,podkladu z cibule, paprik a cukety, které nahradí kořenovou zeleninu. Slaninu je možné vynechat. Ve vegetariánské verzi nahraďte kuře silnými plátky kozího sýra.
Pro zdraví:
Celer má pověst afrodiziaka, navíc čistí ledvinya lehce odvodňuje. Listy obsahují mnohem víc vitaminů a minerálů než bulvy.
Komentáře