Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem
Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2269 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 6 g
Tuky 170 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slanina, vejce a sýr, to je vysoce oblíbené trio. Máslová chuť avokáda a jeho jemná, svěží barva ho promění v ještě zajímavější kvarteto.

Suroviny

vejce 8 ks
velká
slanina 150 g
na plátky
čedar 100 g
nebo jiný sušší tvrdý sýr – např. parmazán či ovčí sýr kaškaval
zralé, oloupané, bez pecky, nakrájené na plátky
rozpuštěné
sůl
pepř

Postup

1

Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte velkou silnostěnnou a nepřilnavou pánev a na středním plameni opečte z obou stran plátky slaniny.

 
2

Přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vajíčka jen velice pomalu zpevňovat.

3

Jakmile je omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začíná tuhnout, posypte ji sýrem a poklaďte plátky avokáda. Pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli ,usadit‘.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč