Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý rebarborový koláč se sněhem

Jednoduchý rebarborový koláč se sněhem

Hodnocení receptu
1.7/5 Počet hodnocení: 121
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4900 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 778 g
Tuky 164 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Suroviny

mléko 330 ml
cukr 200 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 150 g
cukr 150 g
máslo 100 g

Postup

1

Uvaříme krupicovou kaši z 1/3 l mléka, 3 lžic krupice, 1 lžíce cukru, necháme vychladnout.

2

Připravíme těsto ze: 70 g cukru, 70 g másla, 210 g polohrubé mouky, 1 žloutku, 1 prášku do pečiva (bude-li potřeba, přidáme trochu mléka).

3

300 g rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme se 100 g cukru a 1 lžičkou skořice.

4

Připravíme drobenku ze 150 g hrubé mouky, 150 g cukru a 100 g másla.

5

Těsto přemístíme do vymaštěné formy, na těsto rozetřeme krupicovou kaši, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

6

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160/140 stupňů. Těsně před dopečením koláč potřeme sněhem z bílku a 1 lžičky cukru. Necháme dopéct. Sníh krásně zrůžoví. Spojení krupicové kaše a rebarbory je výborné. Koláč nejlépe chutná vychlazený.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com