Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Který recept zvítězil v anketě o nejoblíbenější jablečný dezert? A kdo si odnese kuchařku?

Výsledky ankety Jablka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Podzim už je tu a barví listy stromů odstíny žluté, oranžové a červené. Ovšem příroda hrající barvami není jediné pozitivum této sezony. Tím dalším, pro nás v redakci významnějším, je čerstvé podzimní ovoce, které láká k vaření a pečení. Našimi favority jsou neskutečně tvárná jablka. Nemohli jsme se ale rozhodnout, který jablečný dezert je ten nej. Rozhodli jsme se proto povolat na pomoc vás, naše čtenáře. Který recept v této hře o jablko uspěl?

Jablka jsou sice dostupná po celý rok, ale na podzim se hojně sklízejí na místních zahradách a jsou plná chuti. Čerstvá chutnají naprosto skvěle – jsou šťavnatá, křupavá a osvěžující. Navíc skvěle zazáří v široké paletě moučníků. Sluší jim společnost ořechů, rozinek, skořice či karamelu. Jaký dezert ovšem nejvíc boduje u vás, našich čtenářů? 5 z vás jsme se navíc rozhodli za účast v anketě odměnit kuchařkou Podzim z edice Apetit sezona

Koho jsme vylosovali?

Všem moc děkujeme za účast v anketě. Ze všech hlasujících, kteří vyplnili přihlášku, jsme vylosovali těchto 5 výherkyň, které se mohou těšit na naši kuchařku Podzim. 

  • Milena Lukasová
  • Jitka Bandžalová
  • Alenka Kašpárková
  • Jana Kaštovská
  • Tereza Lacmanová

Jak dopadlo hlasování?

  1. Vaše srdce bijí pro poctivý jablečný štrúdl. A my se nedivíme! Sladká náplň z jablek, rozinek a vlašských ořechů ovoněná skořicí s láskou zamotaná v tenkém taženém, listovém, jogurtovém nebo pivním těstě prostě zamotá hlavu každému. 
  2. Výsledek ovšem nebyl do poslední chvíle jasný, protože na první příčku si brousily pomyslné zuby i hraběnčiny řezy. Od prvního místa tuhle lahůdku, která mezi vrstvami těsta kromě známé náplně z jablek, rozinek a vlašských ořechů skrývá ještě čepici ze sladkého bílkového sněhu dělilo doslova pár hlasů. Nakonec si odnáší stříbrnou medaili.
  3. U řezů ještě zůstaneme, protože třetí místo obsadili linecké řezy, také známé jako jablečné pité. Generacemi prověřená klasika zkrátka nikdy nezklame. 
  4. Černým koněm mezi recepty byly jablečné řezy sestávající z dokonale se doplňujících vrstev nadýchaného piškotu, jablečného želé a šlehačky. Je vidět, že si vás nový recept rychle získal!
  5. Nepečenému jablkovému dortu jsme prorokovali zisk bronzové medaile. Mokrý pes, jak se tomuhle krasavci přezdívá, totiž každoročně sklízí na sociálních sítích neskutečný úspěch. Pátá příčka je ovšem také úspěch. 

Kuchařka Podzim

V kuchařce Podzim najdete vše, co v této roční době zkrátka musíte uvařit! Přinášíme vám v ní spoustu nápadů, jak vařit z toho nejlepšího, co sezona nabízí. Na jejích stránkách najdete více než 100 receptů na měsíce září, říjen a listopad, ve kterých zazáří sezonní zelenina, brambory, houby a ovoce. Máme pro vás tipy na zeleninová jídla pro každý den, sytější masité pokrmy a svatomartinské hody, ale také na knedlíky se švestkami, jablečný koláč či ořechovou bábovku.

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč