Japonský cheesecake vzal sociální sítě útokem už před nějakým časem a zdá se, že jeho vítězné tažení zdaleka není u konce. Není se čemu divit, k jeho přípravě potřebujete jen hrstku surovin, je efektní a především nesmírně lahodný. Jak ho...
Italský koláč s názvem ‚La torta della nonna‘, což v překladu znamená ‚babiččin koláč‘, je jeden z nejklasičtějších italských dezertů, který se často objevuje na menu tradičních toskánských tratorií. Propojení křehkého těsta,...
Italská klasika, tiramisu, ukradla srdce davům. V čem tkví její neodolatelné kouzlo? S jednoduchostí a elegancí kombinuje sladké piškoty, lehký krém z italského sýra mascarpone, opojnost likéru a hořkost kávy a kakaa. V galerii na vás...
Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.
...
Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její...
Těstoviny jsou rychlým a snadným jídlem, které uvaříte za pár minut a připravíte z nich plno dalších chutných a skvělých pokrmů. Pro svou neutrální chuť je skvěle hodí k omáčkám, zelenině, masu i do polévek. Existuje celá řada možností...
Bylinkové máslo je nenápadná záležitost, která ovšem dokáže neuvěřitelnou parádu. Třeba proměnit obyčejný plátek bagety v gurmánský zážitek nebo grilovanou rybu či opečený steak v nezapomenutelnou dobrotu. Bylinkové máslo si...
Víte, jaká maličkost promění váš večírek v jedinečnou párty? Gougère [čti gužér]! Je to francouzské slané pečivo z odpalovaného těsta, které roztomile vypadá a naprosto fantasticky chutná. Na jejich chuť má zásadní vliv použití...
Příprava zdravých obědů „do krabičky“ nemusí být složitá a časově náročná. Klíčem k úspěchu je plánování a výběr jídel, která jsou nejen výživná, ale i chutná a snadno přenosná. A jaro nabízí množství alternativ pro svěží a lehká jídla...
Chladné měsíce v roce jsou na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou mikrozeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost...
Před Velikonocemi se slovo nádivka skloňuje snad ve všech pádech. Na jaře chutná nejlépe, protože do ní můžete přidat jarní bylinky. Pojďte ji s námi obléknout do moderního kabátku. Máme pro vás recept na velikonoční nádivkové muffiny,...
Hledáte ten správný recept na zdravou snídani, svačinu nebo sladkou tečku? Avokádovou čokopěnu si zamiluje celá rodina! Podle našeho videa zvládne tento čokoládový mousse i úplný začátečník za pouhých pár minut.
...
Lahodné a vláčné muffiny s dokonale vyšlehanou čepicí a efektním barevným zdobením potěší koledníky i rodinu a přátele během velikonočního setkání. Jak na nejlepší velikonoční dezert vám prozradíme v našem videu a článku níže.
...
Odlehčete jídelníček a vsaďte na zeleninu. Na toto rychlé thajské kari podle bývalé šéfredktorky Apetitu Lucie Kubrové nepotřebujete ani kari pastu. Do dvaceti minut. Je doslova vitamínovou bombou a tou pravou vzpruhou pro nadcházející dny....
Máme pro vás návod na to, jak si připravit domácí lahodný krémový sýr ze tří dostupných surovin. Nebudete potřebovat syřidlo a postup je opravdu jednoduchý. Provede vás jím italský profesionální tanečník Angelo Coassin.
...
Patříte mezi milovníky bramboráku, který voní po majoránce a česneku? Co všechnopatří do bramboráků a co do bramborových placek? Máme pro vás nápady, jak tato dvě oblíbená bramborová jídla připravit a obměnit. Posuďte sami, jaká varianta je...
Opět jsme listovali Národním archivem a objevili další poklad v podobě úsporných receptů, které si mohly tehdejší čtenářky Pražských novin uvařit. Článek vyšel v roce 1933, ale všechny obsažené suroviny jsou dostupné i dnes, a to...
Není to obyčejné thajské kari, je to massaman kari. Pokrm, který patří mezi nejchutnější jídla světa a jeho historie je stejně bohatá jako jeho chuť. Odkud pochází, jaké suroviny obsahuje a jak si ho připravit v pohodlí domova?
...
Omáčky jsou klenotem české kuchyně. Vždyť taková svíčková, rajská nebo znojemská si stále drží své výsostné místo v jídelních lístcích a vaří se i v mnoha domácnostech. Často platí za sváteční menu. Jenže český omáčkový svět u těchto tří...
Toužíte po snídani jak z romantického filmu nebo hledáte recept na rychlou a sytou svačinu do školy a do práce? V obou případech vás potěšíme. Ukážeme vám, jak si připravit nadýchané ricottové lívance bez kynutí. I když jste naprostí...
Možností, jak dodat zákuskům a dortům skvělý finiš, existuje několik. Jednou cestou jsou čokoládové polevy. Mezi nimi má své čestné místo poleva rocher. Ta se vyznačuje tím, že obsahuje lískové ořechy. Jak se připravuje? A k čemu je dobrá...
Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
Doba potřebná k vykynutí těsta na pizzu je předmětem debat i v její domovině. Záleží totiž na mnoha okolnostech, které vstupují do hry. Mimo jiné je to množství lepku v mouce a okolní teplota.
...
Polevy jsou nejen efektní a lahodné, ale mají i ochrannou funkci. Brání totiž vysychání zákusků, jejich okorávání, případně uvadání. Vedle zrcadlových polev neboli glazé na bázi čokolády existují ještě ovocná glazé na bázi pektinu. Použít...