Pikantně sladkokyselá dobrota šmrncnutá indickou kuchyní se připraví téměř sama. Skvělá ke grilované rybě nebo jako součást chuťovek a obložených chlebů.
Co budete potřebovat?
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky hnědých nebo černých hořčičných semen
- 1 sušená chilli paprička, rozdrobená
- 8–10 listů kaffirové limety (koupíte mražené v obchodech s asijskými potravinami, sušené prodává Marks&Spencer)
- 2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 50 g zázvoru, oloupaného a nasekaného
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 75 g rozinek, propláchnutých
- 3 lžíce krupicového cukru
- 100 ml bílého vinného octa
Jak do toho:
- Rozpalte pánev s olejem. Přidejte hořčičná semena, chilli a kaffirové listy (pokud použijete sušené, přidejte je až s rajčaty). Opékejte asi půl minuty, dokud se neuvolní aroma.
- Přisypte cibuli a zázvor a opékejte na mírném ohni a pod poklicí doměkka.
- Vmíchejte rajčata, rozinky, cukr a ocet a vařte odkryté 15 minut, do zhoustnutí. Chuť by měla být pikantně sladkokyselá.
- Chcete-li, ještě čatní přislaďte a podávejte teplé či o pokojové teplotě.
Něco navíc!
Konzervovaná rajčata nahraďte rajčaty ze zahrádky, ale pořádně vyzrálými, a vařte je o chvíli déle.
Comments
Výborné