Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Knedlíky vařené v sáčku

Knedlíky vařené v sáčku

Smícháme hrnek mléka, dva žloutky, hrnek polohrubé mouky, ani ne lžičku soli a dva rohlíky pokrájené na kostičky...
21. 8. 2006
Smícháme hrnek mléka, dva žloutky, hrnek polohrubé mouky, ani ne lžičku soli a dva rohlíky pokrájené na kostičky. Přidáme sníh ze dvou bílků. Těsto nalijeme (naběračkou) do dvou mikrotenových sáčků 20 x 30 cm, vložíme do hrnce s vroucí vodou, sáčky necháme vyčnívat přes okraj hrnce a obsah částečně přikryjeme pokličkou. Vaříme asi pětadvacet minut,v polovině vaření obrátíme. Jeden uvařený knedlík na zkoušku vyklopíme (dobře to jde, když sáček nafoukneme) a překrojíme. Pokud ještě není hotový, vrátíme ho do sáčku a ještě chvíli vaříme. Krájíme nití. Výsledek je tak skvělý, že je velká část rodiny jí samostatně!

Ludmila Vochozková, Pardubice 

Související

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Přidat komentář