Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam s bílky?

Sněh z bílků
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Zbyly vám po přípravě těsta bílky a vy nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte některý z našich tipů.

 

Pokud víte, že bílky okamžitě nezpracujete, zamrazte je. Po rozmrznutí je můžete použít stejně jako čerstvé. Hodí se například do solné krusty (můžete v ní péct rybu) nebo do trojobalu.

Bílky jsou skvělé do nadýchaných sněhových dezertů. Kromě bílkové rolády, pusinek, dezertů typu pavlova a indiánků můžete zkusit ořechové hromádky: Do bílků přidejte trochu mouky a spoustu ořechů, rozinek, sušeného ovoce, lžící klaďte hromádky na plech s pečicím papírem a při 120 °C usušte v troubě.

Trochu složitější je výroba tureckého medu: Zahřejte 100 g medu, ale nevařte. Tři bílky a 180 g cukru postavte v rendlíku na hrnec s vroucí vodou a šlehejte do zhoustnutí. Míchejte a pomalu přilévejte med. Pak vsypte 120 g ořechů. Nechte vychladnout a poté natřete na dortovou oplatku do centimetrové vrstvy. Přiklopte druhou oplatkou a zatižte. Druhý den nakrájejte.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč