Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vlašské ořechy

Vlašské ořechy

Jádra vlašských ořechů sluší sladkým i slaným jídlům. A navíc jsou zdravá!
26. 10. 2010

Při nákupu vybírejte světlé skořápky, zaručují nejlepší jádra. Vlašské ořechy vydrží v suchu a chladu do jara, ale jsou náchylné k plesnivění, vysychání a žluknutí. Oloupaná jádra je proto nejlepší zamrazit.

Vlašské ořechy svědčí nervové soustavě, snižují cholesterol a patří mezi antioxidanty. Jsou skvělé na pečení i jako olej do salátových zálivek. Při problémech se žlučníkem je raději nejezte.

Uvařte si jablečnou marmeládu s ořechy, upečte si ořechové muffiny nebo vlašskými ořechy posypte hovězí svíčkovou.

Přidat komentář