Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vlašské ořechy: Dokonalá surovina v kuchyni

vlasske orechy
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jádra vlašských ořechů sluší sladkým i slaným jídlům. A navíc jsou zdravá!

 

Při nákupu vybírejte světlé skořápky, zaručují nejlepší jádra. Vlašské ořechy vydrží v suchu a chladu do jara, ale jsou náchylné k plesnivění, vysychání a žluknutí. Vlašské ořechy svědčí nervové soustavě, obsahují antioxidanty a omega-3 nenasycené mastné kyseliny.

  • Oloupaná jádra je proto nejlepší zamrazit, můžete je však uchovávat i ‚zavařené' ve sklenici.
  • Vlašáky jsou skvělé na pečení nejrůznějších typů moučníků a cukroví, ať mleté, sekané nebo vcelku.
  • Z jader vlašských ořechů se listuje výtečný olej, který se hodí například do salátových zálivek. 
  • Uvařte si jablečný džem s ořechy, upečte si ořechové muffiny nebo vlašskými ořechy posypte hovězí svíčkovou.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč