Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vylaďte si tu svou velikonoční nádivku

Vylaďte si tu svou velikonoční nádivku

Jehněčí, kraslice, beránci, mazance a…? Velikonoční nádivka! Hýří barvami, je plná vajíček a bylinek a k Velikonocům neodmyslitelně patří. Na Bílou sobotu, tedy již za týden, nesmí chybět k žádné velikonoční večeři.
15. 4. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Pár triků


Nádivky se připravují s mlékem, oblíbeným kořením a pečivem klidně staršího data. Když chcete, aby byla nadýchanější, použijte zvlášť žloutky a našlehané bílky opatrně vmíchejte až nakonec.

Klasicky se připravuje s uzeným masem, případně s anglickou slaninou, ale jestli nemáte maso rádi, bude vám chutnat s hráškem anebo s houbami.

Zeleň


Do nádivky se vyplatí zahrnout mladé kopřivy, které se před použitím spařují horkou vodou, aby neštípaly do jazyka. Na kopřivy vyrazte nejlépe úplně mimo civilizaci, daleko od silnic. Vezměte si s sebou rukavice, aby vás kopřivy nepožahaly. Vybírejte rostlinky menší než 30 cm.

Alternativou ke kopřivám může být čerstvý listový špenát, který nadrobno nakrájíte. Nezapomeňte ani na jarní bylinky, jako je řeřicha, petrželová nať nebo pažitka, a také na muškátový květ.

Teplá i studená


Když se vám nechce rozehřívat troubu, zkuste nádivku upéct třeba v remosce. Podávejte ji teplou s bramborami nebo s mladým masem. Druhý den chutná i studená s kyselou okurkou a pečivem.

Je vlastně úplně na vás, jak si svou domácí nádivku připravíte a co si do ní dáte. Můžete se ale nechat inspirovat našimi recepty.

4× velikonoční nádivka podle Apetitu:



Připravila Lucie Perlíková

Přidat komentář