Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní marináda podle řezníka Kšány

marináda na maso
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Jednoduchá marináda stojí na řízném křenu. Nejlepší je čerstvý, právě nastrouhaný. V nouzi však můžete použít i křen ze skleničky. Hovězí z grilu bude díky němu fenomenální.

Pepřovokřenová marináda na maso

Do nekovové mísy dejte 1 lžíci čerstvě mletého černého pepře, 1 lžíci nasekaného naloženého zeleného pepře, 1 lžíci drceného červeného pepře, 1 stroužek drceného česneku, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 lžičku mořské soli a 3 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte.

Množství marinády vystačí pro dva kusy 400g vysokého roštěnce s kostí. Hovězí maso marinádou důkladně obalte, mísu zakryjte fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Poté maso opékejte na rozehřátém grilu 5–6 minut z každé strany, nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč