Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi
Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2370 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 123 g
Tuky 135 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je stejně jako celá kuchyně Středního východu barevnaý, plný koření a chuťových protikladů, sladkých, slaných i kyselých. Ideální terapie proti nudě!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 600 g
bez kosti a kůže
olivový olej
podle potřeby
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr mletý 2 ČL
mletá
kajenský pepř ½ ČL
z poloviny citronu a šťáva z jednoho citronu
sůl
Na salát
velká, kostičky o hraně 1cm
římský kmín 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
koriandrová semínka 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
chilli sušené 1 PL
višně 200 g
sušené (nebo brusinky), propláchnuté
jarní cibulka svazek
najemno
kešú 150 g
nasucho opražené
koriandr čerstvý svazek
nasekané lístky, stonky najemno nakrájené
rýžový ocet 4 PL
med 2 PL
olivový olej panenský
na pokapání

Postup

1

Kuřecí maso naložte do marinády z jogurtu, 3 lžic olivového oleje, koření, citronové kůry a šťávy a nechte nejméně 30 minut marinovat (klidně i déle).

2

Vyndejte z lednice 20 minut před tím, než začnete kuře připravovat, aby maso došlo do pokojové teploty. Osolte a znovu v marinádě promíchejte.

3

Na větší pánvi rozehřejte trošku oleje a na střední teplotě opékejte pozvolna kuře (cca 10 minut po každé straně), dokud není maso na povrchu zlatavé a uvnitř hotové. Pak nakrájejte na kousky.

4

Sestavte salát. Smíchejte v míse kousky kuřete, kostičky okurky, římský kmín a seme- na koriandru, chilli vločky, višně (brusinky), jarní cibulku, kešú a lístky koriandru. Přidejte rýžový ocet, med a zakapejte olivovým olejem. Osolte, promíchejte a servírujte v široké a mělké míse nebo na velkém plochém talíři.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč