Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Základní recept na dokonalou drobenku

Základní recept na dokonalou drobenku

Jaký je správný poměr surovin, aby drobenka nebyla příliš mastná a hezky křupala?
30. 10. 2012

Drobenka bude držet v pevných hrudkách a nerozplizne se na jednolitou krustu, pokud dodržíte základní pravidlo 2 : 1 : 1, tedy dva díly mouky (polohrubé či hrubé) k jednomu dílu másla a stejnému množství cukru. Připravená drobenka by měla být drobivá, ne mastná. Pokud se začíná podobat spíše těstu, nebojte se přisypat mouku. Jen tak docílíte správných drobečků.

NĚCO NAVÍC


Chcete žmolenku po upečení opravdu křehkou a křupavou? Přidejte k základním surovinám navíc jeden žloutek.

Přidat komentář