Vylepšete oblíbené recepty na grilování o pár nových nápadů.
1. Kotlety bez marinády
Naložení do marinád dodá tužšímu masu, jako je například vepřová kotleta, měkkost a šťavnatost. Zkusit to však můžete i bez něj. Kotletu opatrně prořízněte a vzniklou kapsu naplňte směsí z čerstvého slaného sýra a bylinek. Díky ní bude i méně prorostlé maso šťavnaté a ochucené, aniž byste ho museli předem marinovat.
2. Grilujte maso v celku
Na grilu můžete připravit i větší kusy vepřového masa, jako je panenka. Nekrájejte ji však na plátky, zbytečně by se vysušily. Na gril ji dejte v celku a během grilování potírejte oblíbenou marinádou. Šťáva zůstane vevnitř a maso bude jemné a křehké. Panenku krájejte až těsně před podáváním.
3. Špízy 2 v 1
Napíchejte na jehlu současně maso i brambory či jinou zeleninu, a nemusíte si dělat starosti s přílohou. Stačí jen namíchat dobrou omáčku. Kousky masa na špejli se dobře jedí, při grilování se navíc nemusíte bát, že propadnou do žhavých uhlíků.
4. Steak s bylinkovým máslem
Kvalitní vyzrálé hovězí maso není třeba dlouze marinovat. Nechte vyniknout chuť steaku a dochuťte ho jen bylinkovým máslem.