Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trik pro rychlé změknutí cukroví

cukrovi
ZDROJ: Angelica Echeverry/Unsplash
sdílet:

Perníky a zázvorky potřebují péct s předstihem, aby měly čas se rozležet a změknout. Rozležení ale prospěje i lineckému nebo pracnám. Co dělat, pokud jste je napekli na poslední chvíli? Existuje několik triků jak změknout perníčky i jiné sukroví. Máme je pro vás všechny. 

Některé hospodyňky pečou perníky i s několikaměsíčním předstihem, jiné přísahají na rozpůlené jablko vložené do krabice s cukrovím. Zkusit můžete i následující trik jak urychlit změknutí cukroví:

  • Do trouby dejte hrnek s horkou vodou a předehřejte ji na 120 °C. Pak k němu vložte plech s upečeným cukrovím a nechte zhruba dvacet minut navlhnout.
  • A nebo si rovnou podle našeho svátečního receptu upečte perníčky, které jsou měkké hned bez rozležení.

V každém případě většině sušenkového cukroví prospěje pobyt v chladu a relativním vlhku. Suché prostředí a pokojová teplota svědčí pouze cukroví, které vlhkost ničí, například pusinkám, laskonkám, makronkám či kokoskám.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč