Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlépe upéct brambory

pečené brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Moučnaté brambory (varný typ od B po C) vydrhněte kartáčem, osušte a ponechte ve slupce.

Vložte je na plech a pečte v troubě při 175 °C zhruba hodinu a čtvrt doměkka. Správně upečenou bramborou by měla hladce projet tupá špejle. Hned jak upečené brambory vyndáte z trouby, propíchejte je vidličkou tak, aby řady otvorů vytvořily tvar písmena X. Palci a ukazováčky obou rukou zmáčkněte bramboru mezi rameny X tak, aby se rozevřela. Díky tomu z ní nejen unikne pára, ale bude na ní i lépe držet sůl, máslo nebo jiná náplň.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč