Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórek vařte i zapékejte

zelenina - pórek, paprika, mrkev
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Úpravy pórku se podobají cibuli, jenom vás jeho příprava bude stát míň slz.

Jestliže je vám z cibule vždycky do breku, zkuste nakrájet jemnější pórek. Kromě spodní kulaté části snězte i mladé listy části zelené, oproti bílé části obsahují totiž dvojnásobek vitaminů. Pórek využijete při přípravě vaječné omelety, květákového mozečku, polévky nebo při zapékání ve slaných koláčích. Skladujte ho v chladničce.

Krémový pórek zapečený se smetanou je skutečná lahůdka s toustovo-sýrovou krustičkou na povrchu. Hodí se jako příloha k pečením či steakům. Pizza po francouzsku? To je quiche. Houbovo-sýrové variantě se s pórkem daří. Hustá pórková polévka vás zaručeně zahřeje i zasytí. Opečte si k ní celozrnné tousty.

3× recept s pórkem:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč