Úpravy pórku se podobají cibuli, jenom vás jeho příprava bude stát míň slz.
Jestliže je vám z cibule vždycky do breku, zkuste nakrájet jemnější pórek. Kromě spodní kulaté části snězte i mladé listy části zelené, oproti bílé části obsahují totiž dvojnásobek vitaminů. Pórek využijete při přípravě vaječné omelety, květákového mozečku, polévky nebo při zapékání ve slaných koláčích. Skladujte ho v chladničce.
Krémový pórek zapečený se smetanou je skutečná lahůdka s toustovo-sýrovou krustičkou na povrchu. Hodí se jako příloha k pečením či steakům. Pizza po francouzsku? To je quiche. Houbovo-sýrové variantě se s pórkem daří. Hustá pórková polévka vás zaručeně zahřeje i zasytí. Opečte si k ní celozrnné tousty.
3× recept s pórkem:
Připravila Lucie Perlíková