Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna z aquafaby

Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a propagátorky rostlinné stravy Barbory Drahovské neboli ReBarbory. Spoustu dalších bezmasých receptů najdete na jejím blogu Rebarbora.blog.
9. 7. 2018

Ingredience

  • šťáva z jedné konzervy cizrny, ReBarbora použila bio z DM
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 100 ml kokosového oleje
  • 3–4 polévkové lžíce kakaa
  • 3–4 polévkové lžíce javorového sirupu
  • drobné ovoce na ozdobení

Postup

1 Rozpusťe kokosový olej (pokud nechcete, aby pěna chutnala po kokosu, zvolte olej bez vůně). Do rozpuštěného oleje vmíchejte kakao a javorový sirup. Nechte vychladnout.

2 Přes sítko slijte do vyšší nádoby vodu z konzervované cizrny. Cizrnu odložte stranou (a spotřebujte třeba do salátu), na pěnu budete potřebovat pouze nálev. Pusťte se do šlehání. Použijte elektrický šlehač nebo robot a vytrvejte. Ušlehat sníh z aquafaby chvíli trvá, proto nepolevujte a šlehejte na nejvyšší stupeň 6–7 minut. Zhruba v polovině šlehání přidejte jablečný ocet a pokračujte, dokud nebude sníh tuhý – za metlou se budou zvedat tuhé špičky. 

Ušlehaný sníh promíchejte v misce opatrně s vychladlým kokosovým olejem. Nelekněte se, pokud trochu klesne. Rozdělte do mističek nebo pohárků a nejméně dvě hodiny chlaďte v lednici. Podávejte ozdobené drobným ovocem.

Související

Rastlinná strava vie byť neskutočne chutná

Při brouzdání po internetu jsme narazili na její recepty. Jsou lehké, zdravé a krásné, stejně jako její internetový...

Přidat komentář