Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na chřest

6 094 zhlédnutí
Average: 3 (9 hlasování)
Chřest u nás dostanete bílý nebo zelený. Jde o výhonky jedné rostliny asparagusu neboli šparglu. Bílý roste pod plachtou a nemůže k němu sluníčko. Je chuťově jemnější a hůř se skladuje. Zelený si slunce užívá, na pěstování je však náročnější, proto je dražší. Jeho chuť je oproti bílému také výraznější. Chřest si nejvíc užijete, když je zcela čerstvý. Naplánujte si proto nejen nákup, ale i samotné vaření. U chřestu totiž platí ‚Včera na poli, dneska na talíři‘. Ať už zelený, nebo bílý, chřest můžete vařit, opékat, pošírovat, připravit z něj polévku nebo rizoto…

Přidat komentář