Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Apetit 2010/11

2010/11

Husa svatomartinská
Halloweenské orgie
Jedlé kaštany
Křehoučký jazyk
Hřeště s vášní!

Upoutávky z Apetitu

Jedlé kaštany

Jedlé kaštany

Jsou krásné na pohled, voní podzimem a dají se z nich vykouzlit sladké i slané dobroty.
Co jíst v listopadu

Co jíst v listopadu

Vychutnejte si dlouhé listopadové večery s přáteli a potěšte se dobrým jídlem. Budete se možná divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí.
Masové závitky

Masové závitky

Umotáte je raz dva a vysloužíte si ovace vestoje za to, jaké rafinované jídlo jste vytvořili. Máme pro vás kurz přípravy masových závitků – příbuzných španělských ptáčků.

Recepty z vydání

Piniový koláč s malinami

Zvláštní kombinace surovin i nezvyklá konzistence, zato chuť famózní!

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb. A pro útlocitnější strávníky misku s vodou a roli papírových ubrousků na utírání...

Megasendvič

Svačina pro opravdu velké hladovce

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

Recept je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.

Vepřový jazyk s křupavými bramborami a brokolicí

Nejdřív jsme ho radikálně odmítali, a pak se ho nemohli nabažit. Šéfkuchař Josef Rychtr nás naučil vařit a...

Italské závitky zvané involtini

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo...

Krůtí závitky s pečenými bramborami

S motáním závitků si budete muset trošku vyhrát, za odměnu pak ale vše pečete v jednom pekáčku společně s přílohou.

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

Příprava závitků se neobejde bez červené čekanky. Koupíte ji v podobě malých kulatých puků.

Kuřecí závitky se sýrem

Tohle jídlo je ideální, když vám mají přijít hosté, u nichž si nejste jistí, co přesně jim chutná.

Pórkové koláčky se sýrem

Jsou skvělé ihned po upečení i studené. Pokud vám zbude trochu náplně, snězte ji na topinkách, toustech nebo s...

Srnčí ragú se žampiony

Zaměňte knedlík na široké nudle. K výraznému zvěřinovému ragú se jako příloha hodí dokonale.

Focaccia s fíky a kozím sýrem

Zralé plody fíků jsou nafialovělé s výrazně sladku dužinou. Báječně se proto doplňují s kozím sýrem.

Ořechový koláč s mascarpone a medem

Tento super vláčný koláč se přímo rozpouští na jazyku. Ale nehltejte, to je jediný případ, kdy se z něj může stát...

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Blažená smrt sýrem, tak nějak by se dala charakterizovat tahle delikatesa.

Raclette

Tradiční švýcarský recept, v němž se prohřívají celé kusy sýra a pak se z nich odškrabují (raclette = škrabka) natavené...

Jablka zapečená se sýrem

Když jsme doma prvně ochutnali tenhle překvapivý sýrový dezert, byli jsme upřímně nadšení. Pokud receptu nedůvěřujete,...

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

Rozpečené sýry dají vzniknout božské křupavé a táhlé krustičce.

Prsty zlé čarodějnice

Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete...

Pečené mumie

Jedlé mumie najdete v amerických kuchařkách na hodně způsobů, my jsme vybrali ty nejjednodušší.

Umrlčí punč

Se zmrzlou rukou zacházejte opatrně, často se jí lámou prsty! Raději si zamrazte dvě.

Laboratorní koktejl

Do laboratorních lahviček můžete nalít cokoli, ale čím to bude mít jedovatější barvu, tím větší radost dětem uděláte

Strašidla v bažině

A zase je tu vtip, který ze známého receptu vyčaruje pěkného bubáka. Mňam!

Čokoládový hřbitov

Korpus je hutný, sytý a báááječný. Ale klidně ho nahraďte jiným tmavým piškotem.

Těstoviny podle očního lékaře

Rajčátka, tedy očička, si připravte dopředu, ať vám kvůli jejich výrobě nevystydne omáčka.

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Hrudí si potřebuje v troubě pohovět, dělejte jej raději den předem. Pokud máte ,pomalý hrnec‘, pečte maso v něm!...

Řezy s krémem z burákového másla

Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny.

Mačkané brambory

Červené brambory nemusíte loupat. Slupka dodá jídlu zajímavou chuť.

Dušené hlávkové zelí

Pokud máte rádi zahuštěné dušené zelí, máme pro vás báječný tip – přidejte do něj nastrouhanou syrovou bramboru. Zelí...

2007/5

Květen 2007

Přidat komentář