Plněného kapra můžete péct v celku, nebo zvlášť zabalit jednotlivé porce – doba pečení je pak zhruba o 15–20 minut kratší.
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z kapra seškrabte šupiny a odřízněte hlavu těsně za žábrami, ploutve a ocas. Opláchněte, osušte, osolte, opepřete a břišní dutinu naplňte nakrájenou zeleninou a máslem.
2
Kus silnějšího alobalu potřete olejem, doprostřed položte naplněnou rybu, posypte kmínem a okraje alobalu dobře spojte, aby nemohla vytékat šťáva. Vložte na plech nebo do pekáče a pečte asi 35–45 minut.
3
Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut odpočinout. Alobal opatrně rozbalte, rybu rozdělte na porce a podávejte se šťávou zachycenou v alobalu, klínky citronu a vařenými novými bramborami.