Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou! Bublanina s ovocem je klasikou jako od babičky. Připraví i méně skušené hospodyňky. Stačí trochu času, lásky a čerstvého ovoce.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
200
ml
150 ml špaldová a 50 ml bílá pšeničná
kypřicí prášek do pečiva
2
jedlá soda
1
PL
hnědý cukr
70
g
jogurt bílý
125
ml
nebo 100 ml kysané smetany a 25 ml kefíru
máslo
20
g
rozpuštěné
řepkový olej
30
g
vejce
2
ks
ovoce
350
g
třešně, rybíz, jahody
na poprášení
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.
2
Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.
3
Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.