Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr pečený s koprovou zálivkou

Kapr pečený s koprovou zálivkou

4.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 592 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 4 g
Tuky 26 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tohoto receptu upotřebíte pouze lokální suroviny. Větší dobrotu jste nejedli!

Suroviny

kapr 3 porce
filety nebo podkovy
hustý
kopr 1 PL
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
hořčice dijonská 1 ČL
k podávání
vařená v páře, k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 190 °C. Porce kapra omyjte, osušte, nasolte a položte do zapékací mísy.

2

Smíchejte jogurt s koprem, solí, pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijte na kapra, pekáček zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Pak sejměte alobal a ještě 5 minut dopečte.

NĚCO NAVÍC
Na česnekové brambory povařte plátky brambor nad parou, pak je dejte na plech, potřete prolisovaným stroužkem česneku smíchaným s olivovým olejem, osolte a upečte v troubě při 180 °C. Doplňte červenou řepou vařenou v páře a nakrájenou na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč