Tahle luxusní večeře je připravená během chvilky a zvládnou ji i úplní kuchařští začátečníci.
Suroviny
Postup
Kuskus v míse promíchejte se lžičkou soli a přelijte 400ml vroucí vody. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kuskus nasáknout tekutinu (asi 8–10 minut).
Mezitím připravte rybu. Na středním plameni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Filety potřete olejem a opékejte 5 minut po jedné straně, pak obraťte a opékejte 1–2 minuty po druhé straně. Nemusí být úplně propečené, budou pak šťavnatější.
Zakysanou smetanu smíchejte s koprem, strouhanou citronovou kůrou a česnekem. Osolte, opepřete a dotáhněte citronovou šťávou podle chuti.
Měkký kuskus načechrejte vidličkou. Smíchejte s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy, nakrájenou okurkou, paprikou a nasekanou petrželkou, dosolte a opepřete. Podávejte s lososem, klínky citronu a koprovým dipem.