Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vafle po domácku, jednoduchý recept pro každého

AD
Vafle
ZDROJ: www.kalkulator.cz
sdílet:

K tomuto jednoduchému receptu na domácí vafle využijete pouze pár z velmi běžných ingrediencí, zato výsledek bude stát za to! Vafle jsou měkké, nadýchané a křupavé na povrchu. Zkrátka perfektní recept pro každou příležitost.

V ideálním případě je neděle ideálním dnem pro odpočinek, pití kávy v rodinném kruhu, a především pro přípravu lahodné snídaně. Jedním z oblíbených jídel, které si o víkendu můžeme připravit společně jako rodina, jsou domácí vafle. Recept je velmi snadný na přípravu, protože využívá každodenní ingredience, které pravděpodobně již máte po ruce doma. Pokud máte i vaflovač, máte již téměř vyhráno.

Co budete potřebovat na vafle?

  • hladká mouka: 250 g
  • rozpuštěné máslo: 75 g
  • prášek do pečiva: 1 čajová lžička
  • vejce: 3 ks
  • cukr: 1 / 3 hrníčku (nevynechávejte ho)
  • vanilka: 1 čajová lžička
  • mléko: 2 hrnky
     

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme vaflovač a potřeme trochou rozpuštěného másla.
  2. Nejprve necháme rozpustit máslo, které budeme potřebovat v tekutém stavu pro snadnější rozmíchání. Dále se pustíme do smíchání ingrediencí. Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem a vejci, a vyšleháme do hladké podoby. Ideálním pomocníkem je v tomto případě ruční mixér.
  3. Jakmile máme hotovo, přidáme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Za stálého míchání pomalu naléváme mléko a opět rozmícháme. Těsto by se mělo hezky táhnout a být husté, více než jste zvyklí u palačinek. Pokud je těsto husté až příliš, přidáme opět trochu mléka.
  4. Nyní už jen zbývá vafle osmažit v rozehřátém vaflovači a servírovat na stůl. Podávejte přelité čistým javorovým sirupem nebo oblíbeným ovocem a šlehačkou. Pokud nemáte potraviny zrovna po ruce, servírujte s jamem nebo marmeládou. Jak prosté, že? Daný recept zvládne ukuchtit i naprostý začátečník.

I práce v kuchyni, jako při tvoření vaflí, vyžaduje určitou zručnost. I tak se může snadno stát, že dojde k nějakému maléru. Ať už je to mixér, který kvůli vadné součástce zaneřádí celou kuchyni a zničí novou malbu, nebo prasklá voda a následná potopa. Naštěstí je možné se ochránit před finančními ztrátami, které tyto nehody způsobí, a to díky pojištění domácnosti. Vybírejte ho chytře, projděte si srovnání pojištění domácnosti online a vyberte včas to nejlepší.

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč