Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hlávkový salát není nuda: 6 originálních receptů

Hlávkový salát není nuda: 6 originálních receptů

Hlávkového salátu existuje mnoho druhů. Mezi nejoblíbenější patří díky svým křehkým listům a sladké, jemné chuti salát ledový. Výraznější a křupavější bývá salát římský. Značné popularitě se těší jeho drobná odrůda Little Gem. Hořké tóny hledejte u salátů zbarvených do červena – typické jsou u tmavých variant salátu typu dubáček. 

Salátu sluší i kombinace s další listovou zeleninou, zejména v případě tzv. baby salátů ho můžete koupit ve směsi s rukolou, radicchiem (což je druh čekanky), polníčkem či mladým špenátem.

Dresinky má raději jemné: pokud použijete majonézu, s konzumací neotálejte. Lístky salátu v dresinku ztrácejí snadno svouji křupavost. Připravujete-li salát předem, promíchejte ho s dresinkem až těsně před podáváním. Podobný účinek má na salát i olej v klasickém dresinku s octem (a hořčicí, případně medem), takže ani tam není žádoucí, aby se lísty dlouho namáčely.

Autor: Lucie Velek

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč