Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nedělní oběd v tex-mex stylu

Nedělní oběd v tex-mex stylu
ZDROJ: Apetit

Hranice mezi Spojenými státy a Mexikem je z kulinárního hlediska otevřená. Zdejší kuchyně, v níž se mísí vliv americké gastronomie, charakteristické hojným používáním masa a sýra, s mexickou láskou k ostrému koření, pšeničným a kukuřičným plackám a fazolím, je známa pod souhrnným názvem tex-mex. Dala vzniknout jídlům, která slaví úspěch po celém světě. 

Jako předkrm jsme pro vás připravili báječné zapečené nachos a pikantní tortillu, smažené jižanské kuře se svěžím salátem poslouží jako hlavní chod a jako dezert jsme vybrali brownies – nenajdete ho sice výhradně na mexicko-texaském pomezí, ale Američané ho milují a čokoláda, která je jeho hlavní součástí, zase pochází z Mexika, takže krásně vystihuje svět, v němž se prolínají kulinární vlivy do báječně lahodného výsledku.

Autor: Lucie Velek

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč