Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nedělní oběd v tex-mex stylu

Hranice mezi Spojenými státy a Mexikem je z kulinárního hlediska otevřená. Zdejší kuchyně, v níž se mísí vliv americké gastronomie, charakteristické hojným používáním masa a sýra, s mexickou láskou k ostrému koření, pšeničným a kukuřičným plackám a fazolím, je známa pod souhrnným názvem tex-mex. Dala vzniknout jídlům, která slaví úspěch po celém světě. Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, až si uvaříte naše nedělní menu, stanete se jejími fanoušky i vy.

Jako předkrm jsme pro vás připravili báječné zapečené nachos a pikantní tortillu, smažené jižanské kuře se svěžím salátem poslouží jako hlavní chod a jako dezert jsme vybrali brownies – nenajdete ho sice výhradně na mexicko-texaském pomezí, ale Američané ho milují a čokoláda, která je jeho hlavní součástí, zase pochází z Mexika, takže krásně vystihuje svět, v němž se prolínají kulinární vlivy dobáječně lahodného výsledku.

 

Přidat komentář