Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brownies na lžičku

Brownies samozřejmě můžete připravit klasicky - v podobě obvyklých řezů, ale není lepší do horké lahody prostě zabořit lžičku?!?

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 100g sušených třešní, propláchnutých
    • 100ml brandy
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 200g tmavé čokolády, nasekané
    • 200g mléčné čokolády, nasekané
    • 185g hladké mouky
    • 1,5 lžičky kypřícího prášku
    • 165g krupicového cukru
    • 25g kakaa holandského typu
    • 2 vejce
    • 180ml mléka
    • 125g másla, rozpuštěného
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Třešně dejte do rendlíku, přilijte brandy a pomalu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte javorový sirup a polovinu z každé čokolády. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. 

2 Mouku, kypřící prášek, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilkový extrakt, zbylou čokoládu a čokoládovou směs s třešněmi dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte do dvou pánví vhodných do trouby nebo do zapékacích misek. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut (povrch by měl být pevný a lehce pružit). Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC

Směs můžete vlít také do pečicím papírem vyložené čtvercové formy o hraně 20x20cm a při teplotě 160°C péct necelou hodinku. Až těsto zchladne, nakrájejte ho na čtverečky a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánová žemlovka

Brusinkový krambl

Jablečný páj se zázvorem a oříškovou pokličkou

Citronový pudink

Hříšné čokoládové dezerty

Někdo to rád horké!

reklama

Přidat komentář