Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svěží zapečené nachos

V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    NA OMÁČKU PICO DE GALLO

    • 3 velká rajčata, zbavená semínek, nakrájená nadrobno
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 chilli paprička jalapeño, nadrobno
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • hrst koriandru, nasekaného nadrobno
    • 1 lžíce čerstvého oregana, nadrobno

    NA FAZOLE

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1 chilli paprička jalapeño, nadrobno
    • 400g konzerva černých fazolí, propláchnutých
    • 2 lžíce limetkové šťávy
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA SALSU

    • 2 velká žlutá nebo čokoládová rajčata, zbavená semínek
    • dužina z 1 avokáda
    • hrst nasekané koriandru
    • 1 chilli paprička jalapeño
    • 1 lžíce šťávy z limety

    NA DOKONČENÍ

    • 300g tortillových chipsů
    • 1 hrnek strouhaného sýra čedar
    • 1 hrnek strouhaného sýra gruyère
    • hrst čerstvého koriandru
    • 1 paprička jalapeño, na tenké plátky
    • 4 ředkvičky, nakrájené na tenké plátky 

Příprava jídla

1 Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.

2 Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

3 Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

4 Troubu předehřejte na 220°C. Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sý- rem. Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo. Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sobotní salát z trhu

Sendvič s krémovou kukuřicí

Jambalaya

Limetový páj

Pečené vepřové s jablečným salátem

Krabí placičky

Cosmopolitan

30 rychlých receptů

20x lahodné avokádo

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Nedělní oběd v tex-mex stylu

Přidat komentář