Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoce

Velikonoce se záplavou čokoládových vajíček a zajíčků vnímáme čím dál více jako dětský svátek. Pro naše předky ale představovaly předěl mezi zimou a jarem, období znovuzrození, čas duchovní i tělesné obnovy. Znovu začínala růst tráva a po Velikonocích už mohli pastýři pomalu vyhánět stáda na čerstvou pastvu; bylo více mléka i smetany, slepice začaly nést více vajec a na dvoře skotačila kůzlátka a jehňátka. To všechno se odrazilo ve velikonočním jídelníčku, a přestože dnes už máme dostatek čerstvých potravin po celý rok, potřeba jíst o Velikonocích věci mladé a zelené v nás zůstala. Vybrali jsme pro vás nejlepší recepty od nádivky až po beránka, k tomu 28 tipů, jak zpracovat vykoledovaná vejce, nebo nápady na vyladěné velikonoční menu.

Přidat komentář