Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kopřivová velikonoční nádivka

Na sběr kopřiv si vezměte rukavice – ale jakmile je spaříte, je po štiplavosti. Do klasické staročeské nádivky byly kopřivy nepostradatelné (ještě s řadou dalších bylin); ochutnejte, a budete vědět proč!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50

Ingredience

    • 500 g uzeného vepřového masa
    • 8 rohlíků z předešlého dne
    • 8 vajec
    • 200 ml smetany na šlehání
    • 400 g mladých kopřiv
    • 1 cibule
    • 4 stroužky česneku
    • majoránka
    • pažitka
    • sůl
    • mletý pepř
    • 1 lžíce sušených bylin (majoránky)
    • 2 lžíce oleje
    • máslo na vymazání formy

Příprava jídla

1.  Uzené maso uvařte doměkka, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

2.  Rohlíky dejte do mísy, přilijte smetanu se žloutky a přidejte maso. Kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Potom listy nasekejte na menší kousky a také přisypte do mísy.

3.  Cibuli a stroužky česneku oloupejte. Připravenou směs promíchejte a ochuťte nadrobno nasekanou cibulí, utřeným česnekem, majoránkou, nasekanou pažitkou, solí, pepřem a bylinami. Nakonec vmíchejte olej a sníh.

4.  Připravenou směs přesuňte do vymazané formy, povrch uhlaďte a pečte při 180 °C asi padesát minut. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky. Chutná zatepla i zastudena.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické bramborové kari s kopřivami

Těstoviny s dvojí omáčkou

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

REKLAMA

Přidat komentář