Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár požitkářů šéfredaktorky Marušky

3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4163 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 89 g
Tuky 378 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marie Holbrádková vládla redakci Apetit mezi roky 2011 a 2018. Dezerty do skleničky byly první Maruščin recept v Apetitu, a to podle tehdejších trendů. Nyní pro vás vytvořila zbrusu nový recept, který odráží její přístup: klasika s využitím těch nejlepších surovin. Na každé lžičce se tak můžete těšit na žloutkový krém, sněhové pusinky, maliny a šlehačku. Zkrátka opravdový pohár požitkářů!

Suroviny

sněhové pusinky
hotové
mražené maliny 2 bal
maliny rozmrzlé a scezené
podle chuti
Na žloutkový krém
vejce 1 ks
semínka vyškrábnutá
Na dokončení
pistácie
nasekané, opražené nasucho

Postup

1

Nejdřív si připravte žloutkový krém: smetanu vlijte do hrnce a nechte ji ohřát. Ve větší míse prošlehejte celé vejce, žloutky a cukr. Když už se smetana blíží bodu varu, sundejte ji z plotny a pomalu ji za stálého šlehání přilévejte k prošlehané vaječné směsi. Směs přelijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a na středním plameni míchejte do zhoustnutí. Směs nesmí začít vřít, jinak se vejce srazí! Krém přelijte do studené mísy, vložte do něj semínka z vanilky i lusk a překryjte ho potravinářskou fólií. Dejte chladit.

2

Maliny oslaďte dle chuti. Rozlámejte pusinky. Na dno pohárů dejte část malinové směsi, na ně naneste žloutkový krém a pak přidejte rozlámané pusinky. Postup opakujte do naplnění poháru. Nakonec naneste krém a dejte ještě vychladit (zase povrch krému překryjte fólií, aby se nevytvořil škraloup).

3

Těsně před podáváním ušlehejte smetany do tuha a rozdělte na vršky pohárů. Zdobte čerstvými malinami a nasekanými pistáciemi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...