Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Báječné podzimní recepty na gril, které musíte vyzkoušet

grilování
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Češi grilování milují. Je pravdou, že horkým letním dnům odzvonilo, ale grilování si můžete dopřát i na podzim. Máme pro vás pár skvělých receptů.

Připravte vynikající jídlo ze sezónních plodin

Grilování v období žloutnoucích listů je snad ještě příjemnější než za horkých letních dnů. Ono taky komu by se chtělo rozpalovat gril, když venku praží slunce a vzduch má přes 30 stupňů. To na podzim získává grilování úplně nový nádech. Na hřejivé teplo sálající z plynového grilu se budete vyloženě těšit, a navíc v tomto ročním období můžete připravit fantastické pokrmy ze sezónních plodin.

Z dýně nemusíte vařit jen dýňovou polévku

grilovaná zeleninaMilujete grilovanou zeleninu? Pak si oblíbíte i ryze podzimní plodinu - dýni. Jestli jste ji ještě nezkoušeli grilovat, pak je teď ten nejlepší čas. Dýně má lehounce nasládnou chuť a v kombinaci s kouřem z grilu je to jednoduše lahůdka. Dýni jen posolte a zakápněte olivovým olejem.

Dýně v sobě skrývají mnoho antioxidantů, které chrání tělo před různými nemocemi. Do jídelníčku byste je měli zařadit i proto, že obsahují vitamín C a dodávají energii. Patří mezi hutnější pokrmy, takže vězte, že po konzumaci vás hlad jen tak nepřepadne.

Houby z lesa rovnou na gril

Další podzimní specialitku představuje houbový špíz. Jestli i vy patříte mezi Čechy, kteří rádi vyrazí do lesa na houby a jsou v hledání úspěšní, pak máte vyhráno. Takové hříbky na grilu jsou opravdovou lahůdkou. Tvrdší houby nakrájejte na plátky a napíchněte na špíz. Potřete je olivovým olejem a přidejte nasekaný libeček.

Konzumace hub vám prospěje i po zdravotní stránce. Houby totiž obsahují velmi mnoho živin, minerálů a vitamínů. Zlepšují imunitní systém, a navíc vás dostatečně zasytí. V neposlední řadě budete mít i radost z úlovku, pokud si je nasbíráte sami.

Dozrávají fíky, nezapomeňte je přidat na gril

Podzim nahrává i grilování fíků, které dozrávají na konci léta a v září. Dejte si jen pozor na jejich rychlou zkázu a nakupte je maximálně dva dny dopředu. Rozkrojte fíky na půlku a pokapejte citronovou šťávou. Do každého kousku ještě můžete dát trochu modrého sýra.

Fíky jsou rovněž plné minerálních látek a vitamínů a mimo jiné pomáhají také se zažíváním. Konzumovat by je měli hlavně ti, kteří mají trochu línější střeva. Fíky totiž fungují jako přírodní projímadlo podobně jako švestky nebo kiwi.

Apetit magazín