Hojnost slovenských kulinářských specialit pod širým nebem – to je Slovak Food Festival v Bratislavě. Letošní druhý ročník se koná na Bratislavském hradě ve dnech 13. až 15. května.
Slovenské slavnosti jídla
Také Slovensko má slavnost dobrého jídla – Slovak Food Festival –, která se letos koná od 13. do 15. května v areálu Bratislavského hradu. Díky této akci mohou milovníci kulinářských specialit na jednom místě ochutnat to nejlepší, co nabízí vyhlášené gastronomické podniky Slovenska. Vstup na festival je zdarma, ochutnávky ze stánků restaurací se platí festivalovými kupony, které jsou k zakoupení na místě konání festivalu.
Menu restaurací i regionální produkty
Festival nabídne výběr z jídel, která vaří vyhlášené slovenské restaurace. Na své si přijdou i milovníci vína, slovenských destilátů, piva, sýrů a dalších produktů ze slovenských regionů. K zakoupení budou také výrobky pekáren, cukrářů a výrobců pralinek. Letos se na Slovak Food Festivalu poprvé představí i jednotlivé slovenské regiony, které nabídnou svoji typickou kuchyni.
Show kuchařů
Pro ty, kteří rádi vaří, připravují koktejly a další lahůdky a chtějí se o jejich přípravě dozvědět víc, bude připraveno pódium, na kterém každou celou hodinu proběhne kuchařská show. Uvidíte, jak vaří šéfkuchaři z restaurací hotelů Amade Château a Thermia Palace, práci baristů i přípravu suši. Novinkou letošního roku bude Mistrovství republiky v otevírání ústřic, které na hlavním pódiu proběhne v sobotu 15. května od 12 do 14 hodin.
Co: Slovak Food Festival
Kde: Bratislavský hrad
Kdy: 13.–15. května 2011
Info: www.slovakfoodfestival.sk