Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klášterní pivovar bude vařit bylinné pivo

pivo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Želivský klášterní pivovar, který je momentálně v rekonstrukci, bude vyrábět nová speciální piva. Premonstráti je budou připravovat podle několik stovek let starých receptů.

Pivovar se zaměří hlavně na světlé čtrnáctistupňové pivo a na bylinnou specialitu. Staletou pivovarskou tradici se v želivském klášteře podařilo obnovit  v roce 2003, po šestadevadesáti letech. Zatím se zde vařily tři druhy piva – klasické klášterní, medové a višňové.

Nové druhy piv se nyní vaří už ve spolupráci s jiným pivovarem. Kromě kláštera budou moci lidé pivo koupit také v obchodech na Vysočině.

Roční produkce minipivovaru doposud byla do 300 hektolitrů. Nová varna, která začne fungovat ke konci roku, bude mít kapacitu 500 hektolitrů.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín