Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace se utkají v soutěži Czech Food Cup

Restaurace se utkají v soutěži Czech Food Cup
sdílet:
Další gastronomické klání, které má pozvednout prestiž českých restaurací a přilákat pozornost k národní kuchyni. Kuchaři z podniků, které mají certifikát Czech Specials, budou soutěžit vždy se dvěma pokrmy, s národní a regionální specialitou. Od února do dubna proběhne celkem pět regionálních kol.

 

Degustace i pro laickou veřejnost
Během jednotlivých soutěží se budou zdarma podávat degustační porce a veřejnost může také hlasovat. Na základě toho bude v každém kole vyhlášen vítěz laické veřejnosti.

- Začíná Praha a okolí se svíčkovou

Soutěž startuje 6. února na veletrhu TOP GASTRO a HOLIDAY WORLD 2010 regionálním kolem restaurací z Prahy a okolí. Národní specialitou určenou pro toto kolo je svíčková na smetaně.

- Morava a Slezsko vytasí svou koprovku

Ve Zlíně se 20. března utkají restaurace z jižní a východní Moravy, ze severní Moravy a ze Slezska. Soutěžním jídlem bude koprová omáčka.

- Na severu prověří ovocné knedlíky

Kuchaři z Českého severu, Krkonoš, Českého ráje a východních Čech přijedou 27. března do Pardubic. Toto kolo bude ve znamení ovocných knedlíků.

- V Budějovicích ryba, v Plzni vepřová pečeně

V Českých Budějovicích bude 10. dubna mezi sebou soutěžit Vysočina, Šumava a jižní Čechy a na programu bude česká ryba na kmínu. Plzeň bude 17. dubna hostit týmy ze severozápadních Čech, Plzeňska a západočeských lázní. Soutěžním jídlem bude vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím.

- Na kolonádě můžete ochutnat rajskou

Finále se uskuteční na prvního máje  v Karlových Varech. Vítězná restaurace získá poukázku ve výši 55 555 korun.

V porotě zasednou i známé osobnosti a politici

Porotě předsedá generální ředitelka Grand hotelu Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová. Funkci čestné předsedkyně přijala Iveta Toušlová.

Řady profesionálů z oboru zastupuje generální sekretář Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, prezident Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec a Pavel Kosař, ředitel odboru Marketing a externí služby, pověřen řízením agentury CzechTourism. Členy poroty budou také hejtmani nebo jejich zástupci.

Přihlášky do soutěže a další informace se nacházejí na webu agentury Czech Tourism.

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč