Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnosti bylinek, čajů a koření na Jiřáku

Slavnosti bylinek, čajů a koření na Jiřáku
sdílet:
Rezervujte si v diáři poslední srpnový den. Na Jiřáku se budou konat slavnosti, které se zaměří na chuť bylinek, čajů a koření.

V sobotu 31. srpna se na pražském farmářském tržišti na náměstí Jiřího z Poděbrad budou konat Slavnosti bylinek, čajů a koření. Báby kořenářky a ostatní prodejci vám nabídnou sušené bylinkové a čajové směsi, české i zahraniční koření, živé bylinky ve svazcích i květináčích a bylinkové masti. Všichni vám také rádi zodpoví dotazy, které se týkají chutí, účinků i použití nebo pěstování bylinek. Na místě bude pro děti připravena bylinková dílna. Dospělí si vychutnají čaj v baru s příjemnou hudbou. Více informací najdete na www.farmarsketrziste.cz.
 

Bylinky v kuchyni


Přesvědčte se o léčivé moci bylinek. Po vydatné večeři si dejte mátový čaj, zaručeně uklidní žaludek. Tymián má zas antiseptické účinky, udělejte si z něj ledový čaj s blumami (recept). V létě skvěle osvěží. Můžete ho nahradit třeba levandulí, která tiší bolesti hlavy, nebo meduňkou, po které se krásně spí.

 

 

Aromatické máslo


Chcete-li zachovat všechny vitaminy, které bylinky mají, a nepřijít o jejich chuť a svěžest, připravte si z nich bylinkové máslo. Jak na přípravu, najdete v článku zde. Několik plátků másla skvěle ochutí grilovaný steak, pečené kuře, křupavý chleba nebo třeba právě uvařené brambory.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...