Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 29.–30. 6.

plástev medu
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Folklor, med, pivo a kaše. Takový je výběr témat gastroakcí, které vás čekají poslední červnový víkend.

 

hrádek u nechanic

Medové slavnosti v Hrádku u Nechanic

29. 6., 9.00–17.00, zámek Hrádek u Nechanic
Na zámku Hrádek u Nechanic můžete zahájit den medovou snídaní a pak pokračovat ochutnávkou medoviny, medu a výrobků z něj. Dozvíte se, jaký je význam včel při opylování krajiny, místní včelaři vám předvedou svá včelstva i vytáčení medu a naučí poznat kvalitní med.

  • Vstup: na Medové slavnosti 40 Kč, děti do 7 let zdarma, do zámku je během Medových slavností mimořádně sníženo vstupné na oba prohlídkové okruhy

Krojované hody Mikulov

29. 6., 12.30–22.00, Mikulov, centrum města
Tradiční krojovanou slavnost s živou hudbou a množstvím folklorních zvyků můžete zažít v Mikulově. Chybět nebude místní víno.

  • Vstup: dobrovolné vstupné

Krkonošský festival minipivovarů

29. 6., 12.00–19.00, parkoviště Velká Úpa
Ochutnat produkci místních malých pivovarů, zakoupit dobroty od lokálních výrobců či si zasoutěžit o pivní ceny budete moci v Krkonoších. Zahrají vám k tomu pohodové kapely. Děti zabaví doprovodný program, dospělí se mohou vzdělat na pivní akademii Jardy Učíka.

  • Vstup: zdarma

Slavnosti kaše

29. 6., 9.00–22.00, Horažďovice, centrum města
Historické slavnosti, které se točí kolem kaše, si přijďte užít do západočeských Horažďovic. Soutěžit se bude o nejlepší uvařenou kaši i o největšího jedlíka – čeho jiného než – kaše. Podíváte se, jak se vařilo ve středověké kuchyni, navštívit můžete i jarmark.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...