Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Mikulovské delikatesy i ochutnávka hmyzu

lidový tanec
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Nemáte plán na víkend? Vyrazte za gastronomickými toulkami.

Festival národů Podyjí 

21. července- 23. července 2017 

festival národů

Na náměstí v Mikulově je od ptáku do neděle připraven již osmnáctý ročník gastronomického a hudebního festivalu s názvem: Festival národů Podyjí. Ta nabídne návštěvníkům prezentaci gastronomie různých národů a národnostních menšin nejen z Podyjí. 

Po všechny tři dny je připraven opravdu bohatý kulturní program, ale také, co k Mikulovu neodmyslitelně patří, ochutnávka vín. Z jídel se představí speciality maďarské, bulharské, indonéské, kavkazké, romské, židovské, vietnamské, španělské, srbské. Vína nabídnou mikulovští vinaři.

Vstupné: zdarma

Den hmyzožravců v pražské Zoo

 22. - 23. července 2017 10:00 - 16:00

jedlý hmyz

O tomto víkendu si na své v Zoo Praha přijdou všichni milovníci netradičních pokrmů. Podávat se zde budou ty nejvybranější pochoutky z hmyzu. Na již tradičních Dnech hmyzožravců budou moci návštěvníci ochutnat třeba šváby na medu a další delikatesy a zároveň se dozví mnoho zajímavého o hmyzožravých zvířatech.

Pokud vás lákají cvrčci v karamelu, sarančata v sezamovém obalu nebo švábi upravení na několik způsobů, rozhodně zamiřte do pražské zoologické zahrady. Všechny tyto hmyzí jednohubky a mnoho dalších budete moci vyzkoušet od 10 do 16 hodin v sobotu i v neděli u Vzdělávacího centra. Zájemci si pak budou moci vybrané recepty odnést domů.

Kromě ochutnávky se mohou lidé těšit na setkání s hmyzožravými zvířaty. Už v 10 hodin proběhne speciální komentované krmení hrabáčů kapských v Africkém domě. V rámci něho návštěvníci uvidí i jeho oblíbenou kaši a jako pochoutku podávané moučné červy.

O hodinu později se již budou moci návštěvníci u Vzdělávacího centra seznámit s dalšími zvířaty živícími se hmyzem. Až do 15 hodin budou k vidění další hmyzožravci, například gekončík noční, ježek bělobřichý, sklípkan a další. Kromě nich lidé uvidí i to, čím a jak se vlastně krmí.

Vstupné: dle ceníku pražské Zoo

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín